Kerstmarkt

Online Snuffel Veiling, Speciale editie!

Vrijdag 17 december
aanvang 16.00 uur

Live online snuffel veiling vrijdag  17 december i.p.v. de kerstmarkt

Helaas gezien de huidige maatregelen kunnen we de kerstmarkt niet door laten gaan. We vinden dat ontzettend jammer!

Om het jubileumjaar toch feestelijk af te sluiten, organiseren we een speciale editie online snuffel veilingWe willen de mensen die al een kraam hebben geboekt vragen hun mooiste item te laten veilen.

Hoe zien we dat voor ons:

 • Je maakt een paar foto’s van jouw mooiste stuk (zodat het een goed beeld geeft)
 • Je schrijft in het kort de belangrijkste informatie (maten, herkomst, bijzonderheden)
 • Je mailt alles voor 8 december naar: online@delokatie.org

De online snuffelveiling vindt plaats op vrijdag 17 december om 16:00, je wordt uitgenodigd om bij de veiling online aanwezig te zijn. Zo kun je eventueel ook nog iets vertellen over jouw mooiste veilingstuk. (inloggen via de zoom-link)

Mocht je het lastig vinden je veilingstuk te fotograferen, breng dan jouw stuk naar De Lokatie uiterlijk op 6 december dan zorgen wij ervoor dat het stuk wordt gefotografeerd

De opbrengst van jouw veilingstuk evenaart De Lokatie ten behoeve van een goed doel. Dus bijvoorbeeld: jouw stuk brengt voor jou € 50,- op, dan schenkt De Lokatie € 50,- aan een lokaal goed doel.

En dan nog wat…
We hebben natuurlijk een prachtig programma samengesteld met al onze partners. Dit is niet voor niets want we verplaatsen de kerstmarkt naar mei 2022 en vieren dan de afsluiting van ons jubileumjaar in het voorjaarszonnetje! Want wat in het vat zit…

Bekijkt hier de opbrengst van de online snuffel veiling van november >

 De Lokatie 25 jaar verjaardagskaart maart voorzijde

Kofferbak Sale

Snuffelen en schatgraven in andermans tweedehands. Wil je ook verkopen? Meld je dan hier aan >
 De Lokatie 25 jaar

De Veiling!

Massih Hutak is de gast-veilingmeester, iedereen kan mee bieden op leuke, bijzondere stukken. De opbrengst van de veiling gaat naar een lokaal goed doel die we op de dag zelf bekend maken.
 De Lokatie 25 jaar verjaardagskaart maart voorzijde

Uitpakken

Alle huurders van een marktkraam deze dag krijgen een leuk presentje, duurzaam geproduceerd in Nederland door Unbegun
 De Lokatie 25 jaar verjaardagskaart maart voorzijde

Workshop UP-design

Bram Kuurstra (Art&Concept) laat de hele dag zien hoe je van gebruikte spullen leuke, mooie en bijzondere nieuwe items kunt maken. Mocht je wat gekocht hebben bij de Kofferbak Sale, of je hebt vragen loop dan even langs. Altijd verrassende tips, het is net kunst!
Atelier André Volten

Kunst met Korting!

Laat je inspireren tijdens de Kerstmarkt door het Atelier André Volten, Asterdwarsweg 10 (tussen De Lokatie en het Asterpark) waar je tegen gereduceerd tarief prachtige kunst kan bekijken van een van Nederlands belangrijkste kunstenaars, bekend om zijn werk in de openbare ruimte. Zie ook ateliervolten.nl
Waag

Textiel workshop

Waag, de instelling die al 25 jaar op het gebied van kunst, wetenschap en technologie onderzoek verricht biedt de kans om oud textiel te transformeren tot nieuwe bruikbare items. Laat je inspireren tijdens de kerstmarkt om kleding her te gebruiken. Ontdek hier meer over de Waag >
Brian Kersbergen

Brian Kersbergen

Niemand minder dan dé Brian Kersbergen, (o.a. Auteur van het boek 'Ontdek het geheim van bewust ademhalen', docent design @Rijksmuseum) komt tijdens de kerstmarkt een korte lezing houden. Of eigenlijk een inspirerend verhaal vertellen over circulair ondernemen. Verrijk je kennis en ga vol nieuwe ideeën de kerstmarkt op!
Buiksloterham

Ontdek de buurt

Het voormalige bedrijventerrein Buiksloterham is een bruisend cultuur- en uitgaanscentrum in de buurt van het Eye Filmmuseum. Aan de NDSM-werf zijn kunstenaarscollectieven en hippe barretjes gevestigd, de enorme IJ-Hallen met vlooienmarkten en het kunstcentrum Tolhuistuin houdt onafhankelijke theater- en muziekoptredens.
Sympany

Stof voor grondstof

Bij ons kun je al je stoffen kwijt. Ieder jaar zamelen we vele miljoenen kilo’s textiel in. Sympany is één van de grootste textielinzamelaars van Nederland. Doel is om al het ingezamelde textiel een nieuwe bestemming te geven. Heb jij thuis nog wat liggen dat anders in de vuilnisbak verdwijnt? Neem het mee en geef het de juiste bestemming met Sympany.
Unbegun

Materiaal verhaal

In een wereld vol afdankertjes is er meer dan genoeg materiaal om te upcyclen. Sterk, stevig materiaal dat weer en wind heeft getrotseerd. Fanatieke marktkooplui en bevlogen transporteurs heeft aangehoord. Koopwaar en andere goederen heeft beschermd tegen de elementen. Van die materialen maakt Unbegun o.a. tassen en laptop sleeves. Onvervalst Amsterdamse producten, ieder met een eigen identiteit.
Restaurant Freud

Sociaal verhaal

Bij Restaurant Freud dineert u met een glimlach. Sinds 2006 combineren zij liefde voor heerlijk eten met bijzondere aandacht voor mensen. Mannen en vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt bereiden met passie de gerechten en bedienen u vol trots met hun hartverwarmende aandacht. Restaurant Freud is onderdeel van Roads.
Brouwerij De Prael

Mens & bier

De Prael gelooft in betekenisvol werk. Met een groep getalenteerde collega’s werken we aan eigen bier. De Prael biedt zo veel mogelijk werkplekken aan mensen die ergens anders lastig aan een baan komen. Geen dagbesteding of bezigheidstherapie maar gewoon stoer werk. Trots op iedereen die het bier schenkt en drinkt. De Prael, al sinds 2001.
Image

De laatste ansicht- verjaardagskaart van ons jubileum, 25 jaar De Lokatie.

December, de Kofferbak Sale
Doe je mee met de Kofferbak Sale? Of kom je kijken, ontdekken en doen? Kom het jaar gezellig afsluiten bij onze Kerstmarkt, en neem iemand mee, stuur alvast dit kaartje om ze uit te nodigen.
 De Lokatie 25 jaar verjaardagskaart maart voorzijde De Lokatie 25 jaar verjaardagskaart maart achterzijde

Kerstmarkt en corona-regels

Wij zijn vol enthousiasme bezig met de voorbereidingen voor onze Kerstmarkt. Op het moment van schrijven is de nieuwe Lockdown bekend gemaakt door de Overheid. Er kan van alles gebeuren en veranderen, wij gaan in ieder geval onze best doen er een mooie dag van te maken. Mochten de regels dusdanig van invloed zijn dan zullen we tijdig bekend maken hoe we hier mee omgaan. Hou onze website in de gaten.

Corona maatregelen Kerstmarkt in het Asterpark
Wij volgen de richtlijnen van RIVM / Rijksoverheid. Dat betekend dat iedereen die onze Kerstmarkt bezoekt in het Asterpark gevraagd wordt een coronatoegangsbewijs middels de corona QR-code te tonen op zijn/haar mobiel en ook een identiteitsbewijs.
Tevens de 1,5 meter afstand tot elkaar in acht houden.

Corona maatregelen Kerstmarkt in De Lokatie, Distelweg 85
Wil je de winkel bezoeken dan is het dragen van een mond-neus-masker verplicht.
Tevens de 1,5 meter afstand tot elkaar in acht houden.

Let op: Tijdens de veiling wordt er LIVE geboden. In de chat kan elke deelnemer LIVE bieden en ook de biedingen van andere deelnemers LIVE volgen. Dat maakt het spannend (én anders dan bieden op andere verkoop platforms ). Je ziet dus meteen wat er gebeurt met je bod! Uiteindelijk slaat de veilingmeester het hoogste bod af onder de bekende woorden "eenmaal, andermaal... verkocht!".
Lees hier hoe je kunt deel­nemen aan de veilingEn de spelregels
Direct naar de veilingklik hier voor de Zoom link

De veiling­stukken

Vrijdag 26 november 2021, 16:00
veilingstuk 1
veilingstuk 2
veilingstuk 3
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

De Kerstmarkt bezoeken

En de spel­regels
Deel­nemen aan de veilingklik hier voor de Zoom link

Wanneer?

 • Zondag 12 december
 • Aanvang 15:00

   Hoe kan ik de kerstmarkt bezoeken?

   1. Gratis toegang.
   2. Houdt het gezellig. We hebben medewerkers van De Lokatie die in een oogje in het zeil houden en bij calamiteiten hulp inzetten of oproepen. Maar daar gaan we niet vanuit want we willen een gezellig en vrolijke afsluiting van ons Jubileumjaar vieren met jou, liefhebber van tweedehands artikelen.
   3. Mocht een van onze medewerkers je aanspreken op ongewenst gedrag, zeg dan sorry en pas je aan, dan blijft het leuk voor iedereen.
   4. Oh ja, deelname aan workshops, eten en (teveel) bier drinken gebeurt natuurlijk op eigen risico. Dat was het wel. Fijne dag!

    Hoe werkt het bieden tijdens de Veiling?

    1. Heel simpel. Voor de veilingkraam staan als de Veiling begint.
    2. De veilingmeester presenteert het veilingstuk, de startprijs en per hoeveel euro's er geboden kan worden. Vervolgens geeft de veilingmeester aan dat het bieden in de chat start.
    3. Je hand opsteken als je een bieding doet tijdens de veiling. En het bedrag roepen wat je biedt.
    4. Tijdens de veiling geeft de veilingmeester aan wie welk bedrag biedt, wat op dat moment het hoogste bod is. Er wordt dus LIVE geboden. Dat betekend dat elke deelnemer direct ziet wie wat biedt!
    5. Tot slot bepaalt de veilingmeester dat er een einde komt aan de mogelijkheid om te bieden op dat veilingstuk. En traditiegetrouw het veilingstuk afhamert middels de bekende woorden "Eenmaal... Andermaal... Verkocht!". Dan geeft de veilingmeester aan wie het hoogste bod heeft gedaan en daarmee de winnaar is van het betreffende veilingstuk.
    6. Als je de bieder met het hoogste bod bent na het afslaan met de hamer door de veilingmeester mag je direct door naar de veilingassistent om af te rekenen en je gewonnen veilingstuk meenemen.

     Hoe krijg ik mijn gewonnen veilingstuk thuis?

     1. Iedereen die een veilingstuk heeft gewonnen kan (uiteraard na betaling van het bod) een afspraak maken om het veilingstuk thuis bezorgd te krijgen.
     2. Woon je in Amsterdam dan wordt het gewonnen veilingstuk gratis thuis bezorgd.
     3. Woon je buiten Amsterdam dan wordt in overleg bepaald hoe de verzending gaat en wat de verzendkosten worden, o.a. afhankelijk van grootte, kwetsbaarheid en gewicht.

     Over de veilingstukken

     1. Hoewel we onze uiterste best doen de informatie over de veilingstukken compleet en correct mogelijk weer te geven kunnen hier geen rechten aan ontleend worden.
     2. Alle items zijn via de gebruikelijke wijze in bezit gekomen van De Lokatie. Dat betekend dat het tweedehands goederen zijn waar de gebruikelijke gebruikssporen aan zitten. Deukjes, krassen en andere imperfecties zijn normaal. Bij grote beschadigingen of niet functioneren van het item zullen we dat er altijd bij proberen te vermelden.

     Doel van de veiling

     1. De omstandigheden waarin de wereld zich momenteel bevind is voor niemand leuk. Ook wij ervaren de keuzes van de maatregelen die momenteel impact hebben op ons bestaan. Voor ons werkplezier, contact te onderhouden met onze klanten en doen waar we goed in zijn, zijn we de online veiling gestart. We streven niet naar een maximale opbrengst. We gunnen elke deelnemer kans op een mooie aanschaf, wij hebben plezier in het uitzoeken van de items en hopen zo iedereen een leuk moment te bieden tijdens de veiling.
     2. Goede doelen. De opbrengst van onze veiling gaat naar een lokaal goed doel! Dat goede doel maken we tijdens de veiling bekend.
      NB. De kleine lettertjes. Oftewel: we doen onze uiterste best zo volledig en nauwkeurig mogelijk te zijn in de informatie die we op deze website plaatsen, echter kan de opgenomen informatie niet worden gegarandeerd. Daarom kunnen geen rechten ontleend worden aan deze informatie.

      Heb je nog vragen of wil je meer informatie?
      Stuur dan een mailtje naar veiling@delokatie25jaar.nl.
      Een medewerker van De Lokatie zal dan z.s.m. contact opnemen.

      Sociaal & duurzaam ondernemen

      Kringloop heeft de toekomst

      Sociaal & duurzaam ondernemen

      Kansen voor iedereen