Image

Meer dan een winkel

Succesvolle sociale firma met ambitie
Image

* Cijfers over 2020 en jaarlijks groeiend!

25 jaar sociaal maatschappelijk ondernemen

Stichting kringloopbedrijf De Lokatie is een recyclingbedrijf dat bijdraagt aan de verlenging van de levensduur van goederen. Tevens bieden wij werkplekken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

De Stichting is opgericht vanuit de samenwerkende GGZ-instellingen in Amsterdam als een Sociale Firma en heeft de afgelopen 25 jaar haar bestaansrecht bewezen. Wij streven als duurzame onderneming naar echte maatschappelijke veranderingen.

De Lokatie is een hybride organisatie. Met drie winkellocaties en een sorteercentrum in Amsterdam: Distelweg 85, Buikslotermeerplein 6 en Eerste Oosterparkstraat 236, zijn we tegelijk winkel, opleidingsplaats, stageplek, plek waar dingen worden gemaakt, plek van ontmoeting en opvang en milieupunt. Een plek, van waaruit culturele en educatieve activiteiten worden ontwikkeld.
Kortom een sociale onderneming, die letterlijk en figuurlijk midden in de wijk staat.


Buikslotermeerplein

We willen ons succesvolle model verder uitbouwen en meer mensen een zinvolle werkomgeving bieden, naast Circulariteit en product hergebruik. Als sociale onderneming voorziet De Lokatie Amsterdam-Noord hierin. Nu de huidige vestiging onzeker is zien we groeimogelijkheden in het pand van ABN-AMRO.


De Lokatie op zoek naar partnerschap met ABN-AMRO

  • Mogelijke expansie naar andere voormalige ABN-AMRO vestigingen.
  • Een goede balans tussen externe financiering en het vrijhouden van liquide middelen voor onze groeiambities.
  • Kopen vastgoed is geen doel op zich, meer het bieden van zekerheid in een vastgoedmarkt die sociale firma’s de markt uit prijst.

Onze medewerkers

Kringloopbedrijf De Lokatie is een sociale firma waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de meest uiteenlopende werkzaamheden kunnen verrichten. Rekening houdend met de beperkingen van de deelnemers wordt er gewerkt aan uitbreiding van hun competenties en gezocht naar de benutbare mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Vele honderden deelnemers hebben via onze trajecten een nieuwe kans gekregen.

Veel trajecten voeren we uit in opdracht van Gemeente Amsterdam afdeling Werk en Re-integratie. Op alle niveaus is het mogelijk om bij ons in te stromen. In het kader van de WMO bieden wij dagbesteding als onderaannemer aan voor een groot aantal zorginstellingen in Amsterdam.


Upcyclen, hernieuwen, maken

  • Producten die niet direct verkoopbaar zijn worden geupcycled. Via Reliving.nl en Vlinn.nl, RepairCafé, Inforsa, Maak Gemeenschap de Hoop, en vele andere ontwerpers en kunstenaars.
  • Ons verf upcycle project staat startklaar om zo ongebruikte Latexverf te recyclen via onze eigen verfmengstraat.
  • Wij maken nieuwe kleding van gebruikte kledingstukken. Het ontwerpen én het dragen ervan is een kleine rage.
  • In de computershop Log In van de Regenboog Groep worden gebruikte computers klaar gemaakt voor een tweede leven. Aan mensen, die niet handig zijn met computers, wordt door het Actief Computer Centrum Amsterdam (ACC) les en ondersteuning gegeven.
Image
Image
Image

Ontmoeten en verbinden

Veel klanten komen voor koopjesjacht (avontuur), omdat ze voor weinig geld spullen kunnen kopen met gebruikmaking van de Stadspas korting (armoedebeleid). Ook komen er klanten dagelijks langs puur om andere mensen te ontmoeten, voor de dagelijkse gesprekken (eenzaamheid).
Koffie op Lokatie in onze vestiging op de Distelweg biedt een mooie dagbestedingsplek in laagdrempelige horeca. 
Deze diverse rollen speelt De Lokatie al 25 jaar in Amsterdam; sinds 2005 bevindt zich onze hoofdvestiging op de Distelweg.


Samenwerkingspartners

De Lokatie werkt op het gebied van dagbesteding en werkgelegenheid samen met o.a. Roads, De Regenboog Groep Amsterdam, HVO/Querido Stichting, Mentrum, Philadelphia, Cordaan, Gemeente Amsterdam, Gemeente Waterland, Gemeente Oostzaan en Inforsa.
Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden op ander vlak zoals theatervoorstellingen in onze locaties, boeklezingen, veilingen&taxaties, kunstprojecten, festivals en foto-exposities, o.a. met de Zorgkringloop, Gered Gereedschap, AEB, ROC's, Kolom scholen, Jan des Bouvriecollegetheatergezelschap De Warme Winkel en de Breitner academie.


Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

100% Kringloop, PSO 30+ ABW, Social Enterprise NL en ANBI

De Lokatie heeft het keurmerk 100% Kringloop, zijn we PSO 30+ ABW gecertificeerd, lid van Social Enterprise NL en hebben we de ANBI status.

ImageImageImageImage

Kringloopbedrijf De Lokatie is een financieel gezonde, bruisende sociale firma met groeiambities en op zoek naar partnerschap met ABN-AMRO!

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Menno Hoekstra, algemeen manager De Lokatie via e-mail of bekijk onze websites voor meer informatie www.delokatie.org en www.delokatie25jaar.nl.
Sociaal & duurzaam ondernemen

Kringloop heeft de toekomst

Sociaal & duurzaam ondernemen

Kansen voor iedereen